вівторок, 03 вересня 2019 08:20

Винахідниця бюстгальтера зробила свого чоловіка мільйонером

Винахідниця бюстгальтера зробила свого чоловіка мільйонером
Перший бюстгальтер змайстрували з носовичків. Фото: точка

Американка Мері Джейкобс винайшла бюстгальтер 3 вересня 1914 року. Зразок вона змайструвала за допомогою служниці з носовичків і запатентувала свій винахід через рік.

Вона відкинула ідею корсета, який носили до цього і створила ліфчик, що складається з рожевої стрічки і двох шовкових носовичків. Свій винахід жінка продала за $1500 корсетній фірмі Warner Corset Company, на якій працював її чоловік. Компанія за кілька років заробила на масовому виробництві бюстгальтерів 150 млн доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щомиті у світі продають дві ляльки Барбі

До 1920-х років модними вважалися ліфчики, які робили груди пласкими. У 30-х з'явилися моделі з чашечками. У 50-і роки настала епоха пишних форм і моделі push-up (з вставними вкладками). Через десятиліття, завдяки образу анорексичної Твіггі і феміністкам, бюстгальтер знову почав притискати груди.

У 1922 році Іда Розенталь відкрила в Америці власну компанію з виробництва бюстгальтерів, ставши приділяти більше уваги формі, дизайну, розміру чаші і еластичності матеріалів. Перший пуш-ап з подушечками для додаткового обсягу Wonderbra придумала ще 1964 року Луїза Пуарье в рамках своєї роботи на канадських виробників білизни Canadelle.

9 березня 1959 року на щорічній виставці дитячих іграшок у Нью-Йорку компанія Mattel уперше представила ляльку Барбі. Білявка мала яскравий макіяж, лак на нігтиках і перламутрові сережки у вухах.

Зараз ви читаєте новину «Винахідниця бюстгальтера зробила свого чоловіка мільйонером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути