середа, 14 серпня 2019 14:28

Відкрили нерозграбовані гробниці, яким понад 3 тис. років

Автор: culture.gr
  У Греції знайшли нерозграбовані могильники Мікенського періоду
У Греції знайшли нерозграбовані могильники Мікенського періоду

Археологи знайшли кам'яні нерозграбовані гробниці на мікенському кладовищі Аїда у давньому місті Немея - тепер селище Архея-Немея, Греція. Вони датуються 1400-1200 р. до н.е. Вважали, що усі гробниці були розграбовані мародерами ще 1976-го.

Одна з гробниць містила 2 первинні поховання та кістки ще 14 осіб. У другій виявили 3 первинні поховання. Могильники, висічені в скелі, складаються з 3-х секцій: дороги, входу і похоронної камери. В обох камерах знайшли мальований глиняний посуд, статуетки та інші дрібні предмети, повідомляє ekathimerini.

Попередні подібні предмети з'явились в продажу у Нью-Йоркській художній галереї 1993-го. Грецький уряд домігся їхнього повернення, що стало найважливішим для країни випадком репатріації незаконно вивезених старожитностей.

Вцілілі гробниці прокладають шлях до розуміння еволюції цього регіону протягом століть і його зв'язок із палацовими системами навколишніх районів, особливо Мікен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкопали загублене місто з давньогрецького епосу

Автор: culture.gr
  У Греції знайшли нерозграбовані могильники Мікенського періоду
У Греції знайшли нерозграбовані могильники Мікенського періоду
У грецьких Мікенах німецький археолог Генріх Шліман 30 листопада 1876-го знайшов "Маску Агамемнона". Назвав на честь напівлегендарного царя Мікен.

"На мене дивилося обличчя Аґамемнона!" - повідомив він у телеграмі грецькому королю Георгові I. Він знайшов скарб - 14 кг золотих прикрас. Розкопки проводив у Мікенах - 90 км на південний захід від Афін, усередині кам'яного кургану. Професійні історики вважали його гігантською хлібною піччю. А Шліман вірив, що там похований цар Агамемнон. Той, що згідно з Гомеровою "Іліадою" захопив і спалив Трою. Наперекір критикам, Шліман ножем перекопав 176 кв. м підлоги "печі". На 25-й день натрапив на останки 15 осіб і золоті речі навколо них.
Зараз ви читаєте новину «Відкрили нерозграбовані гробниці, яким понад 3 тис. років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути