четвер, 25 жовтня 2012 11:10

Вчені знайшли затонуле місто індіанців поряд з Бермудським трикутником
5

Крім пірамід, виявлені сфінкс і декілька споруд, на стінах яких вигравірувані написи
Фото: Фото: newsru.com/
Архітектура будівель нагадує культуру цивілізації Теотіуакан докласичного періоду історії Америки і Карибського басейну
Руїни міста виявлені на дні моря в 700 метрах на північ від східного берега Куби

Канадські вчені виявили підводне місто в районі Бермудського трикутника: дослідники повідомили, що розгледіли на знімках дна океану чотири піраміди, одна з яких зроблена зі скла. Архітектура нагадала канадцям культуру стародавньої латиноамериканської "просунутої", за їхнім визначенням, цивілізації Теотіуакан докласичного періоду історії Центральної Америки і Карибського басейну.

Команда вчених під керівництвом Пола Вайнцвейга і Поліни Залітцкі досліджувала морське дно за допомогою робота, який відобразив руїни міста на дні моря в 700 м на північ від східного берега Куби, передає латиноамериканcьке агентство Prensa Latina.

На кадрах, які отримали дослідники, помітно не лише піраміди, але також сфінкс і кілька монолітних будівель, а на стінах будинків видно вигравірувані написи, передає Peru Punto com.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли будівельні канали храму Ангкор-Ват

"Це дивно, що ми бачимо на зображеннях у високій здатності гідролокатора: нескінченні білі рівнини піску, а всередині цього прекрасного пляжу чітко видно архітектуру штучних конструкцій. Це схоже на те, коли ви летите над міським проектом на літаку і бачите автомобільні дороги, тунелі і будівлі", - описує отримані кадри П. Залітцкі.

"Ми не знаємо, що це таке, але ми не вважаємо, що природа здатна виробляти споруди з симетричною архітектурою", - додали канадські дослідники.

Вони також висунули гіпотезу, чому про місто довгий час не було нічого відомо. П. Вайнцвейг і його дружина П. Залітцкі вважають, що американці відкрили підводне місто ще в 1960-і роки, під час Карибської кризи, але після цього нібито закрили об'єкт для огляду, взявши знахідку під свій контроль.

Місто на дні моря канадці знайшли не відразу. На початку 2000-х фірма П. Вайнцверга і П. Залітцкі виконувала для кубинського уряду замовлення з картографічного опису океанського дна, писала в 2002 р. газета The Daily News. Первинною метою кубинського уряду, який найняв для дослідження канадців, було виявлення затонулих іспанських кораблів зі скарбами, відзначає BBC.

Під час цієї роботи подружня пара і виявила дивні утворення на дні моря, які здалися їм штучними спорудами. Тоді П. Вайнцберг і його дружина почали шукати наукове пояснення знайденим руїн.

Зараз ви читаєте новину «Вчені знайшли затонуле місто індіанців поряд з Бермудським трикутником». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути