неділя, 23 грудня 2018 23:13

Вчені почали дослідження тюрми Влада Дракули

Вчені почали дослідження тюрми Влада Дракули
Археологи дослідили тюрму Дракули у Трансильванії. Фото: maximum.fm

Вчені вивчають замок Корвінів в Трансильванії. Він вважається місцем, де 7 років утримували в ув'язненні поваленого з престолу валаського правителя Влада Дракулу.

Замок побудували у XV столітті та його неодноразово перебудовували. Довгий час археологи не були впевнені, де саме знаходиться початковий фундамент будівлі. Досліджуючи нижні поверхи замку і землю навколо за допомогою георадара, вчені з'ясували нові подробиці про історію споруди, повідомляє maximum.fm.

Дослідження під керівництвом Ізабель Морріс дозволило визначити, що найстаріші кам'яні укріплення заклали в XIV столітті, а в XV фортецю почали перебудовувати у замок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали каналізацію, збудовану тисячу років тому

У XV столітті, згідно з легендою, в замку Корвінів тримали в ув'язненні Влада Дракулу. Однак, поки археологи не виявили прихованих приміщень, які могли б бути в'язницею Дракули.

Пізніше замок Корвінів перебудовували. Вивчення і реставрація замку ускладнюється тим, що історичні карти місцевості і креслення будівлі не збереглися. Дослідження також дозволило визначити, де саме знаходяться штучні опори, на яких тримається будова, а де замок спирається на гірські породи. Це допоможе реставраторам зміцнити стіни замку.

Археологи під час розкопок на місці стародавнього святилища в Туреччині виявили кам'яний контейнер, на якому написано таємниче заклинання.

Зараз ви читаєте новину «Вчені почали дослідження тюрми Влада Дракули». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути