Ексклюзиви
середа, 14 січня 2015 16:22

У столиці постане Український національний пантеон Героїв

У столиці постане Український національний пантеон Героїв

13 січня парламент підтримав пропозицію громадськості та Українського інституту національної пам'яті створити у Києві пантеон героїв. За відповідну Постанову, подану Олександром Турчиновим, зі змінами, внесеними Ігорем Луценком, проголосувало 247 депутатів.

"Національний пантеон героїв — це місце, де будуть справжні та символічні поховання найвизначніших діячів української історії. Це дуже важливо для нас усіх — адже тільки там, де пам'ятають загиблих, є ті, хто захищає живих", — пояснює голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

Український інститут національної пам'яті відповідає в Уряді за здійснення державної політики у даній сфері і вже кілька місяців тому розпочав роботу над створенням концепції Національного пантеону героїв.

Як повідомляють в Інституті, у всьому світі такі пантеони є національною гордістю держави, вони формують у свідомості людей патріотизм та повагу до минулого та сучасного країни.

Зараз ви читаєте новину «У столиці постане Український національний пантеон Героїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути