вівторок, 20 листопада 2018 13:03

У ролику до Дня пам'яті жертв Голодомору оживили дівчинку зі столичного меморіалу

У ролику до Дня пам'яті жертв Голодомору оживили дівчинку зі столичного меморіалу
Про дітей, які загинули від голоду зняли відеоролик. Фото: nhub.news

До Дня пам'яті жертв Голодомору зняли відеоролик про трагедію українських дітей 1932-33-х.

"Тендітна дівчинка серед хлібного поля. Тулить до грудей колоски. "Тобі не холодно?" - питає хлопчик-ровесник із сьогодення. "Ні. Бо ти прийшов. Ти приніс мені яблуко? Люди завжди приносять мені яблука" — довірливо відповідає дівчинка. А за кілька секунд це яблуко посеред вогників свічок лягає до ніг бронзової дівчинки з колосками – пам'ятника усім дітям, які загинули в роки Голодомору. "Цього дня вони чекають на тебе", — автори відео закликали українців у суботу прийти до пам'ятників Голодомору, щоб вшанувати 85 роковини геноциду", - розповідається про сюжет ролика на сайті Українського інституту національної пам'яті.

"Саме діти в часи Голодомору були найвразливішою групою та гинули одними з перших. Під час меморіальних заходів, які цьогоріч тривають у всьому світі до роковин Голодомору, кожного дня 85 днів символічно зачитуються імена 85 загиблих під час геноциду українських дітей", - пояснює голова УІНП Володимир Вятрович.

До зйомок ролика запросили акторів із Львівського телевізійного театру "Юрашки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Де б ти не був – вшануй!" - зняли відео до роковин Голодомору

"Коли ми говоримо про пам'ятник дітям-жертвам Голодомору, завжди бачимо щось нерухоме. І нам важко іноді уявити, що ховається за цією бронзою. Нам захотілося вдихнути життя в цю скульптуру. І спочатку справді все видається нелогічним, коли на широкому житньому полі з'являється хлопчик, одягнений по-осінньому. Але потім, коли ми переносимося на площу біля меморіалу жертвам Голодомору, все стає на свої місця", - говорить режисер ролика Омелян Ощудляк.

У ролику використали "Мелодію" композитора Мирослава Скорика.

20 листопада о 9:30 депутати та перехожі біля Верховної Ради зможуть скуштувати страви, які готували під час Голодомору. Людям запропонують суп із кори та хвої, млинці з трави, картопляного лушпиння та качанів кукурудзи.

Зараз ви читаєте новину «У ролику до Дня пам'яті жертв Голодомору оживили дівчинку зі столичного меморіалу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути