середа, 14 жовтня 2020 01:13

У Києві жертв Голокосту вшанують "камнями спотикання"

У Києві жертв Голокосту вшанують "камнями спотикання"
У столиці розмістять "камені спотикання". Фото: istpravda.com.ua

До 80-ої річниці трагедії Бабиного Яру у столиці розпочали проєкт "Один камінь, одне життя – 80 каменів спотикання для Києва".

Проєкт "Камені спотикання" заснував німецький художник Гюнтер Демніг. На дорогах міст встановлюють латунні камені з іменами жертв Голокосту та інформацією про них.

Український центр вивчення історії Голокосту запрошує київських вчителів та школярів, заклади неформальної освіти, громадські організації, що працюють з підлітками, освітні центри до участі в проекті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна вшановує пам'ять жертв Бабиного Яру

"Учасники проекту матимуть змогу вшанувати пам'ять однієї або кількох осіб, чия загибель або порятунок пов'язані з Бабиним Яром у Києві. У період з жовтня 2020 року до лютого 2021 року за нашої освітньої та наукової підтримки ви зможете дослідити життєпис цієї особи або осіб, скласти детальну біографію та, врешті, вшанувати пам'ять, встановивши на їхню честь Камінь спотикання" - йдеться у повідомленні Центру.

Історик Віталій Нахманович звернувся до президента України Володимира Зеленського щодо ситуації навколо Бабиного Яру. Нагадує, що боротьба за українську національну пам'ять нині є одним із найважливіших фронтів. І однією з ділянок цього фронту залишається Бабин Яр.

Зараз ви читаєте новину «У Києві жертв Голокосту вшанують "камнями спотикання"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути