четвер, 09 липня 2015 15:48

В Єгипті знайшли поховання "рогатого" чоловіка епохи неоліту

Під час розкопок у Єгипті археологи знайшли поховання особи з ушкодженнями стегнової кістки. Дослідники говорять, що це перший відомий такий випадок епохи неоліту в цій частині Африки. Повідомляє "Past Horizons".

Автор: A. Czekaj-Zastawny
 

Відкриття зробила група археологів з Польщі на чолі з професором Яцеком Кабачинським з Інститут археології та етнології у Познані. Вчені досліджують область Гебель-Рамла, що знаходиться недалеко від південного кордону Єгипту з Суданом, за 140 км на захід від Абу-Сімбел. Команда працює там з 2009 року і зробила кілька важливих відкриттів, у тому числі незвичайного цвинтаря новонароджених.

У цьому році, археологи відкрили ще одну частину на цвинтаря і дослідили ще 60 поховань, але на цього разу дорослих. У могилі під номером 11 знайшли поховання останків двох людей, одне з поховань було зі слідами умисного пошкодження тіла у вигляді порізів в стегнової кістки.

Археологів також зацікавило незвичайне поховання чоловіка, тіло якого було покрите уламки розбитої глиняного посуду, камінням та червоною охрою. Скелет мав видовжені стегнові кістки, а також численні переломи, що неправильно зрослися. Над його головою археологи знайшли фрагмент черепа газелі з рогами. Він, можливо, служив головним убором під час церемонії. Схожі знахідки відомі з європейського палеоліту і мезоліту. Археологи припускають, що це могила жерця, який виконував магічні обряди, можливо, пов'язані з полюванням.

Зараз ви читаєте новину «В Єгипті знайшли поховання "рогатого" чоловіка епохи неоліту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути