неділя, 17 липня 2022 07:05

В Атлантичний океан упав літак

В Атлантичний океан упав літак
Розслідуванням причин катастрофи рейса зайнялася Національна рада з безпеки транспорту. Розкладка уламків рейсу 800. Фото: National Transportation Safety Board

За нез'ясованих до кінця причин 17 липня 1996 року вибухнув літак, що рухався рейсом TWA 800 з Нью-Йорка до Парижа з 212 пасажирами й 18 членами екіпажу на борту.

Авіалайнер Boeing 747-131 авіакомпанії Trans World Airlines здійснював плановий міжконтинентальний рейс за маршрутом Нью-Йорк – Париж – Рим. Літаком керував досвідчений екіпаж.

Через 12 хв. після злету вибухнув і впав в Атлантичний океан у 13 км від штату Нью-Йорк. Загинули всі, хто був на борту – 212 пасажирів і 18 членів екіпажа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авіакатастрофа в Японії: десятки людей залишалися живі після падіння літака

Розслідуванням причин катастрофи рейса зайнялася Національна рада з безпеки транспорту. Зробили багато припущень, що вибух є терактом. ФБР почало паралельне розслідування. Проте жодних доказів теракту не знайшли.

Причиною катастрофи стало самовільне займання центрального паливного баку. Причиною займання стало замикання проводів поза паливним баком. Вибух стався в днищі літака між кабіною пілотів і крилом, де утворилася величезна діра. Шансів вижити люди не мали.

На острові Тенерифе на Канарських островах 25 квітня 1980-го літак Boeing 727 британської авіакомпанії Dan Air Services зі 146 пасажирами на борту розбився під час заходу на посадку. Всі загинули.

Причиною катастрофи стало те, що командир повітряного судна направив літак в зону високої місцевості. Цьому сприяло недостатнє стеження за навігаційним обладнанням і брак необхідної допомоги другого пілота. Літак летів занадто низько.

Зараз ви читаєте новину «В Атлантичний океан упав літак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути