субота, 25 квітня 2020 10:20

Літак врізався в гору при посадці

На острові Тенерифе на Канарських островах 25 квітня 1980-го літак Boeing 727 британської авіакомпанії Dan Air Services зі 146-ма пасажирами на борту розбився під час заходу на посадку. Всі загинули.

Літак виконував чартерний рейс з Манчестера в Санта-Крус-де-Тенеріфе. В той же день мали здійснити зворотний рейс з іншою групою. На борту перебували 8 членів екіпажу і 138 пасажирів. В 13:14 екіпаж за вказівкою центру управління в Лас-Пальмасі вийшов на зв'язок з диспетчером Тенеріфе. Приблизно через хвилину диспетчер дозволив зниження, але попередив про туман.

Автор: aviation-safety.net
  Літак  Boeing 727 британської авіакомпанії Dan Air Services виконував чартерний рейс з Манчестера в Санта-Крус-де-Тенеріфе.
Літак Boeing 727 британської авіакомпанії Dan Air Services виконував чартерний рейс з Манчестера в Санта-Крус-де-Тенеріфе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В аеропорту не розминулися літаки: 583 людини загинуло

З двигунами на повну потужність літак вийшов крутим поворотом праворуч і вдарився в гору Ла Есперанса о 13:21. Літак летів у повному тумані. Причиною катастрофи стало те, що командир повітряного судна, направив літак в зону високої місцевості. Цьому сприяло недостатнє стеження за навігаційним обладнанням і відсутність необхідної допомоги другого пілота. Літак летів занадто низько. Сама схема заходу на посадку була досить складною. Екіпажам доводилося виконувати круті розвороти, що також сприяло дезорієнтації і аваріям.

Автор: aviation-safety.net
  Схема заходу на посадку була досить складною. Екіпажам доводилося виконувати круті розвороти, що також сприяло дезорієнтації і аваріям.
Схема заходу на посадку була досить складною. Екіпажам доводилося виконувати круті розвороти, що також сприяло дезорієнтації і аваріям.

Це найбільша катастрофа в історії авіації Великобританії. Встановили Меморіал на кладовищі в Манчестері в пам'ять жертв катастрофи.

На острові Тенерифе на Канарських островах 2 літаки Boeing зіштовхнулося 27 березня 1977-го. Загинуло 583 людини. Ця катастрофа залишається найбільшою за кількістю жертв за всю історію авіації.

Зараз ви читаєте новину «Літак врізався в гору при посадці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути