Ексклюзиви
середа, 07 серпня 2019 10:43

Український уряд підписав договір із Кубанню

Українська держава гетьмана Павла Скоропадського й Доно-Кавказький союз підписали договір про кордони 7 серпня 1918-го. Подія відбулась під час українських національно-визвольних змагань і громадянської війни в Росії.

Згідно з договором, сторони визнали існування держав та їхній суверенітет. Домовились про налагодження товарообміну та подальшу розробку угод щодо фінансових і митних відносин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Першу національну гвардію створили із селян

Кордоном визначили давню адміністративну межу. За Україною залишалась Харківська, Воронезька та Катеринославська губернії колишньої Російської імперії. Донці отримали частину земель на Донбасі.

Договір був чинним недовго. За декілька місяців Директорія УНР під проводом Володимира Винниченка очолить повстання проти гетьманату. Вона повалить його та відновить Українську народну республіку. Область війська Донського ліквідують більшовики 1920-го.

Автор: twitter.com/history_ukraine
  Українська держава та Доно-Кавказький союз визнали національні кордони
Українська держава та Доно-Кавказький союз визнали національні кордони
Гетьман Павло Скоропадський затвердив закон про громадянство Української держави 2 липня 1918-го. Українським громадянам заборонялося одночасно бути підданими іншої держави. В Україні вони отримували права та обов'язки. Повинні були дбати про добробут держави.
Громадянами Української держави визнавали російських громадян, які перебували на її території. Усі особи, народжені в Україні, мали право на громадянство. Вони повинні були подати відповідну заяву протягом року після досягнення повноліття.
Зараз ви читаєте новину «Український уряд підписав договір із Кубанню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути