четвер, 10 серпня 2017 02:24

Вчені знайшли найбільшого динозавра, який існував на Землі

Вчені відкрили найбільшого довгошерстого довгошийого травоїдного динозавра, якого назвали титанозавр.

Його рештки знайшли в Аргентині, повідомляє independent.co.uk.

Гігант сягав 76 тон. Його вагу можна порівняти з сучасним космічним човном. Скам'янілість динозаврів знайдено на півдні Аргентини в 2012 році. Результати досліджень опублікували 8 серпня 2017 року в журналі Proceedings of the Royal Society B.

Дослідники назвали динозавра Patagotitan mayorum на честь регіону Патагонія, де його знайшли, а також використали грецьке слово titan, що значить "великий". Друге слово – mayorum – на честь фермерів, які дозволили вченим пожити в них під час дослідження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На динозаврів полювала прадавня рептилія

"Ці динозаври жили приблизно 100 млн років тому, з огляду на рештки, які біля них знайшли. Вони сягали приблизно 37 м у довжину і 6 м в плечах", - сказав Дієго Пол з музею палеонтології Egidio Feruglio.

Макет скелета динозавра вже виставили в Американському музеї природної історії. Він настільки великий, що голова виходить у коридор музею в Нью-Йорку.

"Легендарний Тиранозавр рекс та інші м'ясоїдні мають вигляд карликів, коли ви ставите їх навпроти титанозавра. Це те саме, що поставити поряд слона з левом", - розповів Пол.

Астероїди часто перетинають орбіту Землі. Деякі з них несуть потенційну небезпеку через близькість орбіти до траєкторії Землі. Вони наближаються настільки близько, що можуть зіштовхнутися з нею.

Зараз ви читаєте новину «Вчені знайшли найбільшого динозавра, який існував на Землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути