середа, 02 листопада 2016 12:46

У стародавній гробниці знайдено унікальні мечі

Японські археологи виявили в одній з гробниць VI ст. унікальну стародавню зброю - два меча. Розкопки велися на півдні японського острова Кюсю.

"Один з мечів - найдовший з коли-небудь знайдених під час розкопок на території Японії, а другий - найдавніший, руків'я якого покрите шкірою морського ската", - говорить співробітник університету Кагосіми Тацуя Хасімото. Про це повідомляє The Asahi Shimbun.

Автор: asahi.com
 

Довжина першого меча досягає 150 см (з них збереглося лише 142 см). Довжина іншої зброї - 85 см, її руків'я було зроблено зі срібла.

Автор: asahi.com
 
Автор: asahi.com
 

Обидва меча належали дуже впливовій людині. Вона могла за службовим обов'язком бувати за межами Японії. У похованні також знайшли обладунки, інші види зброї і кінську упряжку.

Розкопки на території стародавнього некрополя в районі Ебін (острів Кюсю) ведуться вже протягом двох років. Некрополь, як відзначають археологи, складається з понад півтори сотні поховань.

Зараз ви читаєте новину «У стародавній гробниці знайдено унікальні мечі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути