Ексклюзиви
вівторок, 12 лютого 2019 23:13

У пустелі знайшли таємничі споруди

У пустелі знайшли таємничі споруди
У пустелі Сахара знайшли сотні стародавніх кам'яних конструкцій. Фото: НВ

Вчені з Університету Східної Англії виявили таємничих кам'яних конструкцій в Західній Сахарі.

Будівлі відрізняються за розмірами і формою, і археологи не впевнені, для чого використовувалися багато з них, пише Live Science.

На супутникових знімках можна побачити сотні споруд різного типу. Одні мають форму півмісяців, інші утворюють кола, треті - прямі лінії, четверті - прямокутні, схожі на платформу, а п'яті є каменями, складені в кургани. Є й більш складні варіанти. Наприклад, одна структура виглядає як суміш прямих ліній, кам'яних кіл, платформ і кам'яних стовпів, які разом утворюють комплекс довжиною близько 630 метрів.

Хоча археологи не впевнені в призначенні багатьох споруд, вони сказали, що деякі з них можуть відзначати місцезнаходження могил. Невеликі розкопки все ж були проведені, і археологи виявили кілька артефактів, які можна датувати за допомогою радіовуглецевого методу. Серед небагатьох розкопаних місць є дві купи каміння, які містять людські поховання, віком близько 1500 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У фортеці знайшли потаємну кімнату

Дослідження показують, що Західна Сахара була колись більш вологим місцем, яке могло підтримувати більше тварин, ніж сьогодні. Археологи документували наскальні зображення, що показують зображення великої рогатої худоби, жирафів, антилоп і барбарійських овець, в той час як дослідники навколишнього середовища знайшли докази озер та інших джерел води, які висохли тисячі років тому.

Чорні археологи у районі єгипетського комплексу пірамід Гізи знайшли невідому стародавню гробницю. Вона може мати відношення до що знаходиться неподалік піраміді Хеопса.

Зараз ви читаєте новину «У пустелі знайшли таємничі споруди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути