середа, 16 березня 2016 14:15

У Польщі покажуть фільм-трагедію про загибель Леха Качинського - "Смоленськ"

У Польщі покажуть фільм-трагедію про загибель Леха Качинського - "Смоленськ"

Вийшов офіційний трейлер до фільму "Смоленськ" режисера Антоні Краузе.

Журналістка готує матеріал про причини авіакатастрофи Ту-154, де загинув президент Лех Качинський. Жінка з'ясовує, що правда набагато складніша, ніж може здатися на перший погляд. Фільм покажуть у кінотеатрах з 15 квітня. Про це повідомляє Gazeta Wyborcza.

Фільм "Смоленськ" буде представлений в кінотеатрах з 15 квітня - за шість років після смоленської катастрофи. Глядачі побачать в ній акторів Леха Вотоцкі (Лех Качинський) і Єву Давковську (Марію Качинську) та момент катастрофи.

Більшість фільму складається з неофіційних розмов, в яких журналістка приватного телевізійного каналу (Беата Фідо) дізнається приховану таємницю про причини катастрофи. Відкидаючи висновки комісії Міллера, жінка стає бунтаркою.

Трагедія у Смоленську стала найтрагічнішим моментом в Третій Речі Посполитій з часів Другої світової війни. Подія надто вплинула на долю сучасного польського життя і поляків. Таким чином, спроба впоратися з цією темою є не тільки великою проблемою, але і громадянським обов'язоком творця.

Режисер нагородженого фільму "Чорний четвер. Янек Вишневський загинув" Антоні Краузе спочатку планував почати в квітні 2015 року, після декількох змін дати 15 квітня є остаточною датою. Причиною затримки були "виробничі фактори".

Не вистачало субсидій з Інституту польського кіно і це означало, що довелося шукати гроші в іншому місці. 11 мільйонів бюджету скоротили до 9,5 млн злотих, але творці "Смоленська" тривалий час так і не змогли зібрати потрібну суму. Справу поліпшила стороння підтримка "таємних інвесторів", які дали 5 мільйонів злотих.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі покажуть фільм-трагедію про загибель Леха Качинського - "Смоленськ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути