четвер, 24 січня 2013 11:09

У Каталонії виявили уламки слонової кістки з римських гробниць

У Каталонії виявили уламки слонової кістки з римських гробниць
Морський музей збудували поруч з барселонської гаванню. Фото: lifeglobe.net

Група археологів виявила в Морському музеї Барселони сотні фрагментів слонової кістки та інших матеріалів, які були використані в оформленні римських гробниць 1 ст. н.е. Це відкриття було зроблене під час робіт з реставрації Драссанас, готичної верфи, в будівлі якої з 1941 року розташовується Морський музей, повідомляє buenolatina.ru.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пунічні гробниці зі скарбами знайшли в Іспанії

В рамках цього процесу, розпочатого 2010 року, в найближчих до проспекту Паралель приміщеннях був виявлений некрополь. У ньому розташовувалися 19 поховань, 11 урн і три конструкції для зберігання праху, а також сотні фрагментів, які спочатку були помилково прийняті за людські кістки. Пізніше експерти встановили, що це уламки бивнів слона. Крім того, археологи знайшли ще один мавзолей прямокутної форми, усередині якого зберігається сім урн - три скляні і чотири керамічні.

Благородство виявлених матеріалів навело експертів на думки про соціальну значущість похованих - якість і рівень сировини, з якого виготовлялися поховальний інвентар, прямо співвідносилися з масштабом особистості і суспільним становищем покійного. Невипадковий і той факт, що некрополь розташований поряд з морським входом в Барсіно, невелике поселення, з якого виросла столиця Каталонії - як повідомляють експерти, подібні схеми часто використовувалися в римських колоніях, проте не були єдино можливими.

Зараз ви читаєте новину «У Каталонії виявили уламки слонової кістки з римських гробниць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути