четвер, 09 квітня 2020 17:57

У давньому храмі виявили недосліджені приміщення

У давньому храмі виявили недосліджені приміщення
У храмі Рамзеса II знайшли таблички із ім'ям правителя Фото: dialogs.org.ua

Археологи знайшли раніше невідомі складські приміщення та поховальні дари у знаменитому храмі єгипетського фараона Рамзеса II.

Дослідники припускають, що всередині складів зберігали зерно, підношення, а також іншої провіант і різні товари. Дари ж включали в себе їжу, таблички з ім'ям Рамзеса II, зменшені мідні копії будівельних інструментів, глиняний посуд, покритий ієрогліфами, а також овальні точильні камені з кварциту. Таблички з ім'ям дозволяють підтвердити, що храм побудували саме за правління фараона. пишуть "Діалоги".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли цінну статую фараона

У приміщеннях також збереглися ніші у яких були заховані різні підношення, в тому числі черепа і кістки священних биків. Але їх датують епохою Птолемеєвського Єгипту. За словами археологів, це свідчить про те, що храм, а також сама фігура Рамзеса II продовжували служити предметом поклоніння і через тисячі років після смерті фараона.

Найдавнішу карту загробного світу виявили у Єгипті. Вона збереглася на внутрішній стороні труни високоповажної жінки на ім'я Анкх у некрополі Дейр-ель-Берш. Їй близько 4 тис. років. Древній напис розробили, щоб допомогти мертвим дійти до потойбічного життя. Щоб провести їх через небезпечні перешкоди підземного світу.

Зараз ви читаєте новину «У давньому храмі виявили недосліджені приміщення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути