неділя, 15 вересня 2019 01:35

Зводять з розуму і вбивають своїх власників: історії найжахливіших картин
14

Ми звикли отримувати від творів мистецтва естетичну насолоду і задоволення. Але світ живопису може не тільки здивувати, але й налякати. Протягом століть великі художники створювали видатні полотна, від яких у глядачів волосся ставало дибки.

Про деякі полотна кажуть, що в них живуть духи: від цих картин віє холодом, коли проходиш повз, здається, що герої полотен стежать за тобою. Вони можуть звести з розуму і навіть вбити своїх власників.

З багатьма творами живопису пов'язані містичні історії та загадки. Більш того, деякі фахівці вважають, що до створення ряду полотен причетні темні і таємні сили. Надто часто з цими фатальними шедеврами відбувалися дивовижні факти і нез'ясовні події — пожежі, смерті, божевілля авторів.

«Людина, що страждає», невідомий автор. Ніхто не знає, хто намалював картину, але відомо, що художник змішав з фарбою свою кров, а після того, як закінчив шедевр, покінчив життя самогубством. Нинішній власник картини Шон Робінсон каже, що успадкував полотно від своєї бабусі, яка, в свою чергу, стверджувала, що картина проклята. Коли Шон повісив картину в спальні, члени родини чули від неї шепіт і плач ночами і бачили дивну тінь.
Без назви, Здзіслав Бексіньский. Мало того що картини Бексіньского і так виглядають як ілюстрації пекла, так про них ще й ходять легенди, що люди вважають полотна проклятими.
Найвідоміший період у творчості художника — так званий «фантастичний». У фантасмагоричних роботах цього часу домінували інфернальні ландшафти, жахливі фігури і зловісна надприродна архітектура. При цьому художник стверджував, що більшість його робіт забавні і не повинні викликати внутрішнього відторгнення.
Він ніколи не давав назв своїм картинам, вважаючи, що кожен глядач може побачити власний зміст і довільно інтерпретувати образи.
Життя Бексіньского було трагічним: дружина померла від раку, син покінчив життя самогубством. Шість років потому художника знайшли вбитим у власній квартирі. Деякі вважають, якщо довго дивитися на картини Бексіньского, скоро помреш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із США повернуть картину, яку вивезли з українського музею під час війни

Зараз ви читаєте новину «Зводять з розуму і вбивають своїх власників: історії найжахливіших картин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути