понеділок, 14 грудня 2020 16:55

Суд дозволив обшуки в Музеї Голодомору

Суд дозволив обшуки в Музеї Голодомору
Суддя наказав надати доступ до майна музею. Фото: istpravda.com.ua

Суддя Подільського районного суду міста Києва Світлана Захарчук надала тимчасовий доступ представникам прокуратури та поліції до речей та документів Музею Голодомору в Києві.

"Прокурор Київської місцевої прокуратури Олексюк В.С. звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів", - йдеться в ухвалі, яку отримала "Історична правда".

В обґрунтуванні клопотання вказано, що управління поліції в метрополітені ГКНП у Києві проводить досудове розслідування кримінального правопорушення за статтею "Зловживання владою або службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди".

"Під час досудового розслідування, серед іншого, перевіряються обставини, внаслідок яких невстановленими особами Міністерства культури, молоді та спорту України, ДП "Дирекція з будівництва "Меморіал жертв Голодомору", Національного музею Голодомору-геноциду під час розробки проектної та кошторисної документації завищено ціни на експертизу проєкту, розробку проектних рішень та науково-технічний супровід реконструкції і черги Меморіального комплексу пам'яті жертв Голодоморів в Україні з будівництвом ІІ черги Національного музею "Меморіал жертв Голодомору" - йдеться в документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запускають краудфандингову платформу "Зерна правди"

Копії документів музею не надали. У разі невиконання ухвали слідчий суддя має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку.

Президент Володимир Зеленський пообіцяв вирішити питання з дофінансуванням будівництва Національного музею Голодомору-геноциду.

Зараз ви читаєте новину «Суд дозволив обшуки в Музеї Голодомору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути