середа, 24 січня 2018 23:13

Створили інтерактивну карту подій Української революції у Києві

Створили інтерактивну карту подій Української революції у Києві
На карті зображено історичні місця Києва. Скріншот

Український інститут національної пам'яті створив інтерактивну карту "Місця пам'яті Української революції 1917‒1921 років".

Також на сайті зібрана інформація про етапи Української революції, видатних діячів, фото та документи.

"Український інститут національної пам'яті розпочав інформаційну кампанію присвячену 100-річчю Української революції. В рамках кампанії вже відбулися низка заходів (зокрема урочисті засідання парламенту та уряду України), розроблено соціальну рекламу, набір поштівок, інфографіку, настільну гру, фотодокументальні виставки, інформаційні матеріали, брошуру, календар. Сьогодні ми презентуємо веб-сторінку, яка акумулює наші напрацювання в цій темі і буде зручним джерелом інформації для всіх, хто цікавиться цією темою", - розповів голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

На інтерактивній карті нанесено близько 400 об'єктів, пов'язаних із революцією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "За один рік ми пройшли шлях, який інші народи проходять століттями"

Це місця перебування органів влади, будинки, в яких проживали державні діячі , місця боїв, зборів, демонстрацій та інше.

"Ми презентуємо карту місць пам'яті у Києві. Надалі планується реалізація проекту у всеукраїнських масштабах ‒ із залученням істориків, краєзнавців та інших фахівців на місцях. Створення інтерактивної карти з місцями пам'яті по всій Україні допоможе представити Революцію 1917-1921 років як процес загальнонаціонального масштабу. Карта стане в нагоді дослідникам, педагогам, органам місцевого самоврядування", ‒ повідомив співробітник Українського інституту національної пам'яті Максим Майоров.

22 січня 1918 року Центральна Рада почала обговорення Четвертого універсалу. Воно тривало протягом двох днів і закінчилось голосуванням вночі з 24 на 25 січня. Проти документу були нацменшини – польська, російська, єврейська.

Зараз ви читаєте новину «Створили інтерактивну карту подій Української революції у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути