субота, 27 березня 2021 08:20

Смертник підірвав себе у парку

Смертник підірвав себе у парку
Жертвами теракту 2016-го стали в основному жінки і діти. Фото:https://www.dw.com

У Пакистані смертник підірвався в натовпі на виході з парку в місті Лахор 27 березня 2016-го. 75 людей загинуло та понад 340 поранено.

У місті Лахор біля паркувальної зони парку Гульшан-е-Ікбал прогримів вибух. Неподалік були дитячі каруселі. Смертник цілеспрямовано вирушив до дитячого майданчика, коли люди гуляли ввечері в парку. Жертвами теракту стали в основному жінки і діти. Атака була націленою на християн, які святкували Великдень в цей день.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На пивному фестивалі вибухнула бомба

Вибух було чути за багато кілометрів. Вночі армія проводила військову операцію з метою захоплення терористів. Влада Пакистану затримала понад 5 тис осіб після теракту. Більшість відпустили. Відповідальність за напад взяла на себе група "Джаамат-уль-Ахрар", яке є частиною пакистанського "Талібану".

"Мішенню були християни. Ми хочемо відправити це послання прем'єр-міністру Навазу Шаріфу, що ми присутні в Лахорі", - йдеться у заяві групи.

Влада засудила терористичний акт та оголосила триденний траур.

В урні біля громадського туалету під час проведення пивного фестивалю Октоберфест у Мюнхені 26 вересня 1980-го здетонував вибуховий пристрій. Це один з найбільших терористичних актів, скоєних в Німеччині після закінчення Другої світової війни.

Зараз ви читаєте новину «Смертник підірвав себе у парку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути