четвер, 13 квітня 2017 12:53

Скільки днів залишаться вихідними - новий законопроект про свята

Автор: Інститут національної пам’яті
  Запропонований календар свят
Запропонований календар свят

Інститут національної пам'яті підготував нову редакцію законопроекту про свята. Його внесуть на розгляд Верховної Ради.

Документ доповнили новою категорією "міжнародні дні". 8 березня – День боротьби за права жінок буде святковим, але не вихідним. 1 травня – День праці буде вихідним.

Українці не підтримали намір запровадити Шевченківський день (9 березня) і День сім'ї (друга п'ятниця вересня). У календарі їх не буде.

Інститут вніс до проекту традиційне свято Трійці. Понеділок, день після Великодня та Трійці, залишається вихідним.

Як традиційне свято до проекту внесли Різдво Христове за григоріанським календарем, яке відзначають 25 грудня (не є вихідним днем).

Неробочий святковий день пропонують не переносити на понеділок, якщо він припадає на вихідний. Окрім Різдва за юліанським календарем, 7 січня.

День державного прапора України відзначатимуть 4 вересня. Цього дня підняли синьо-жовтий прапор над будівлею Верховної Ради України 1991 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін просить Раду позбутися совкового багажу

Законопроект упорядковує скорботні дні. День пам'яті жертв політичних репресій пропонують перенести з третьої неділі травня на першу неділю листопада. У пам'ять про жертв розстрілу 3 листопада 1937 року в урочищі Сандармох. За вироками позасудових органів тоді загинули понад 100 діячів української культури, науки, військових, священнослужителів. Вони були ув'язнені у Соловецькому концтаборі.

Протягом місяця до Інституту надійшли 672 звернення від громадян України, громадських об'єднань, партійних і профспілкових організацій, державних установ.

Пропозиції обговорювали у фаховому експертному середовищі. За участі експертів Реанімаційного пакету реформ та інших громадських організацій.

У великому розмірі календар свят можна побачити ТУТ.

Кабінет міністрів перенесе дату святкування Дня космонавтики з 12 квітня на 19 листопада. Днем української космонавтики буде дата початку польоту в космос Леоніда Каденюка.

Зараз ви читаєте новину «Скільки днів залишаться вихідними - новий законопроект про свята». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути