четвер, 14 грудня 2017 16:51

Силачі, які дивували 100 років тому - добірка фото
16

Силач Едвард Рис утримує зубами вагу двох жінок
Фото: cameralabs.org
 Силач. Франція, 1917
Силач Євген Сандов - засновник сучасного культуризму, 1900
Спортстмен Гален Гоч під колесами автомобіля готується до чемпіонату світу серед силачів в Нью-Йорку, 1920
Грецький боксер і силач Джаст Лессіс згинає залізний прут навколо своєї шиї

Силачі початку ХХ ст. демонстрували свою силу в армії, на вулицях міст або аренах цирку. Кожен мав відповідну спеціалізацію. Глядачів не цікавила точна вага чи специфіка атлетики. Людей цікавило, чи зможе силач зігнути металевий прут, витримати вагу машини, на витягнутих руках або в зубах вдержати вагу кількох людей.

Силачі виступали перед роззявами або позували перед фотографом. На одному з фото наймолодшому 14 років. Він тримає на витягнутих руках і ногах мотоцикл з мотоциклістом. Найстарший 60-річний військовослужбовець на плечах утримуає штангу із дисків вантажного автомобіля, а по боках причепилися двоє солдат, повідомляє Cameralabs.org.

Заради слави силач щоразу ризикував своїм здоров'ям. Наприклад, трагічним кінцем закінчився один з виступів польського єврея Зігмунда Брейтбарта. Він без проблем переривав металевий ланцюг. Піднімався по сходах із справжнім слоненям, на його грудях кувалдою розбивали камені. Він збивав на ходу двох коней. Тягнув зубами вагон. Міг без нічого забити через п'ять дощок, товщиною по 2,5 см, залізничний костиль. Але під час останнього такого показу пробив собі ногу. Це призвело до смертельного зараження крові. Помер у 32 роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тисячу тонн - 3 силачі потягли вантажний потяг

Добірку фотографій панків з радянської Естонії підготував Cameralabs. Молодих людей засуджували у радянській пресі. Звинувачували в асоціальності, відмові від комуністичної ідеології та низькопоклонстві перед Заходом.

Зараз ви читаєте новину «Силачі, які дивували 100 років тому - добірка фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути