середа, 13 лютого 2013 12:59

Сходинку тисячолітнього буддійського храму виявили ??в англійському саду

Автор: Фото: epochtimes.ru
  Три чверті тонн каменю розміром 8 футів на 4 фути (2,44 м на 1,22 м) і 6 дюймів (15 см) товщиною. Унікальному каменю, лежачому під ногами, виявляється, 1000 років
Три чверті тонн каменю розміром 8 футів на 4 фути (2,44 м на 1,22 м) і 6 дюймів (15 см) товщиною. Унікальному каменю, лежачому під ногами, виявляється, 1000 років

Вирізана гранітна сходинка храму (Sandakada pahana), подібна до знайдених в стародавньому місті Анурадхапура в Шрі-Ланці, буде продана на індійському та ісламському продажах Bonhams в Лондоні 23 квітня.

Це чудовий витвір мистецтва, що зображує корову й інших тварин, з'явився на світ у саду девонського бунгало. Ціна на нього, за оцінками, складе понад 30 000 ? (47280 US $).

Красива 1000-річна доіндуіська кам'яна сходинка - тільки один із семи екземплярів цього періоду, відомих до теперішнього часу, який є сьомим. Сходинка храму - унікальна особливість сингальської архітектури в Шрі-Ланці.

Масивний важкий камінь у три чверті тонни, розміром 8 футів на 4 фути (2,44 м на 1,22 м) і 6 дюймів (15 см) товщиною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британці пересварилися через останки Річарда III

"Я зустрів клієнтку, коли вона забирала товар з нашого офісу, - сказав Сем Тьюк з Bonhams в Ексетері. - Вона згадала мимохідь, що в неї є велика плита, вирізана з граніту, яка доставлена ??з будинку її матері в Сассексі, і що вона знала і любила її відтоді, як їй було 4 роки. Вона любила описувати пальцями тварин, вирізаних на камені. Я сказав, що це цікавий об'єкт, і вона пообіцяла відправити мені фотографії наступного дня. Коли я побачив фотографії, і вона розповіла мені всю історію повністю, я зрозумів, що це може мати велику історичну цінність. Будинок в Сассексі був куплений у чайного плантатора в 1950-х роках, камінь переміщувли шість разів. Її брат бачив подібні камені в Шрі-Ланці, коли був у відпустці. Вона пояснила, що не могла перенести того, що камінь залишиться після того, як її батько помер, і будинок був проданий. Його називали в родині ласкаво жартома "кругляк", і на даний час він лежав перед входом в їх бунгало в кінці бетонної доріжки".

Красиве різьблення зображує процесію тварин, включаючи левів, коней, слонів, птахів і брамінскіх корів.

Ідентичні храмові сходинки були помічені на фотографіях архітектурних пам'яток Шрі-Ланки 19 століття, і стан щаблі й якість різьблення чудові.

Анурадхапура і місто Полоннарува - особливо важливі пам'ятки в культурному трикутнику Шрі-Ланки. Анурадхапура, найбільше чернече місто стародавнього світу, датується серединою 5 сторіччя до н.е., він залишався особливо шанованим місцем в королівстві Шрі-Ланка до 11 століття нашої ери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Газони й мінімум туристів - за два роки змінять територію біля Стоунхенджа

Сьогодні Анурадхапура, об'єкт зі списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, наповнена відремонтованими пам'ятками і відновленими будинками, зберегла руїни та історичні місця, де все ще тривають археологічні розкопки.

Анурадхапура була колискою прекрасною сингальской буддійської цивілізації. Краще з місць в Анурадхапурі зайняте стародавніми ступами і стародавніми джерелами. Храмові ступи (дагоба - мавзолей у буддистів), приголомшуючи куполоподібною формою, є чудесами давнього храмового будівництва.

Серед інших визначних пам'яток в Анурадхапурі знаходяться прекрасні вирізані в скелі фігури духів багатства і краси, колосальні кам'яні стовпи, буддійські монастирі й храми та чудові кам'яні плавальні басейни складної гідрології.

Зараз ви читаєте новину «Сходинку тисячолітнього буддійського храму виявили ??в англійському саду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути