неділя, 10 листопада 2019 08:20

Сектанти захопили християнський собор у столиці

Сектанти захопили християнський собор у столиці
Сектантів "Білого братства" схопили дві роти спецназу 10 листопада. Фото: avatars.mds.yandex

Сектанти "Білого братства" на чолі з Мариною Цвигун та Юрієм Кривоноговим оголосили "кінець світу" 10 листопада 1993 року. Вони захопили Софійський собор у Києві, аби влаштувати масове самознищення.

Раніше Кривоногов працював в Академії наук СРСР і досліджував людську свідомість, біоенергетику та гіпноз. 1991-го одружився з 30-річною журналісткою Мариною Цвігун. Жінка почала розповідати, що в неї вселився Ісус Христос. Чоловік назвався Юоанном Свамі. Зареєстрував релігійну організацію. Структура організації суворо засекречена. У кожного є ритуальне ім'я.

Подружжя переконує всіх, що дізналися про кінець світу. Він настане 24 листопада 1993 року. Щоб очиститися від гріхів, із 1 по 10 листопада проводять покаяння на Софійській площі. До Києва з'їжджаються десятки тисяч братчиків. МВС підтягує війська спеціального призначення. 1 листопада Софійську площу оточують бронетехнікою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сектанти отруїли дві сотні дітей у поселенні

Лідери братства і ще 25 активістів переодягаються у звичайний одяг і купують квитки в музей Софії. Марина Цвігун вилазить на вівтар у храмі й починає проповідувати. За кілька хвилин у собор вриваються дві роти спецназу, пускають сльозогінний газ і в'яжуть сектантів.

Юрія Кривоногова засуджують на сім років позбавлення волі, Марину Цвігун – на чотири. Після звільнення вони розлучились. Юрій відійшов від секти, одружився і взяв прізвище жінки – Сільвестров. Безуспішно намагався влаштуватися у різні столичні вузи. Працював у Московському універмазі в Києві.

Найбільше в історії масове самогубство сталося 19 листопада 1978 року. 918 членів американської секти "Храм народів" прийняли отруту у селищі Джонстаун у Гайані.

Зараз ви читаєте новину «Сектанти захопили християнський собор у столиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути