Ексклюзиви
середа, 09 жовтня 2019 14:29

Розкрили призначення загадкових будівель у лісі

Розкрили призначення загадкових будівель у лісі
Авантюристи організовували нелегальні алкогольні заводи у лісі, щоб уникнути податків Фото: livescience.com

Історики розгадали призначення загадкових будівель XVIII ст., знайдених у лісах Шотландії. Вони переконані, що їх використовували як нелегальний завод із масового виробництва віскі.

Руїни виявили за 30 км від міста Глазго. Дві садиби, відомі як Wee Bruach Caoruinn і Big Bruach Caoruinn, розташовувалась одна від одної на відстані 200 м. Між ними протікав струмок. Самі будівлі знаходились глибоко в лісі за великими пагорбами, повідомляє Live Science.

У кожній із них виявили зруйновані цегляні печі. Їх використовували для сушіння зерна. Відтворити зовнішній вигляд приладь вдалося за допомогою 3D сканування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наздожене прокляття або поліція: із каплиці викрали легендарний дзвін

Готовий алкоголь доправляли безпосередньо до Глазго. У той час це вважалося незаконним. На виробництво солодового ячменю влада наклала високий податок. Щоб уникнути його сплати, комерційні віскі-дистилятори почали шукати замінники солоду. Це призвело до помітного погіршення напою та відмови від нього населення. Інші авантюристи тікали до лісу і відкривали подібні спиртзаводи. Це вважалось ризикованим, але прибутковим. Адже жителі готові були переплачувати за гарний смак напою.

Місцеві легенди розповідають, що регіон навколо лісу Лох-Ард використовували для приховування контрабанди та викраденої худоби. При цьому історичні дослідження минулих років не знайшли нічого переконливого.

Археологи відкопали зруйновану британськими військами будівлю у місті Брансуік, Північна Кароліна, США. Вона датується 1776-м. Вчені ідентифікували її як колоніальну таверну. Будівля не нанесена на жодну історичну карту цього регіону. Всередині знайшла курильні трубки, бокали, латунні крани з-під великих винних бочок.

Зараз ви читаєте новину «Розкрили призначення загадкових будівель у лісі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути