Дослідження останків короля Англії Річарда III, виявлених археологами два роки тому, показало, що він випивав, не менше пляшки вина в день. Такі висновки британських вчених поширили провідні ЗМІ королівства.
Як уточнюють дослідники, король Англії вживав в їжу м'ясо лебедя, журавля і чаплі.
Такі дані показали ізотопні аналізи зразків тканин зі стегна, ребер і зубів монарха. Вчені відзначають, що Річард III харчувався набагато краще за своїх відомих сучасників.
- Бенкетував він набагато більше, і на цих застіллях було багато вина. Співставляючи всі ці пригощання з хімією кісток, очевидно, що бенкети суттєво вплинули на його тіло в останні роки життя, - сказала геохімік Університету Лестера Анджела Лемб.
Останки Річарда III, могила якого до 2012 року вважалася втраченою, перепоховають у кафедральному соборі Лестера (Центральна Англія) в березні 2015 року.
Згідно з планом перепоховання, останки, що знаходяться в Лестерському університету, перевезуть в супроводі кортежу 22 березня через Босуорт, де король дав останній бій.
Коментарі