четвер, 13 грудня 2012 11:42

Реальність й Індіана Джонс: на Disney подали до суду за вкрадений кришталевий череп
5

Фото: Фото: fedpost.ru
Ганна Мітчелл-Хеджес кілька разів змінювала свою історію, розповідаючи про те, як їхня сім'я придбала череп
Доктор Jaime Awe

Археолог з Белізу подав до суду на творців фільмів про пригоди Індіани Джонса стверджуючи, що останній і заключний фільм франшизи заробив мільйони на дійсно вкраденому близько століття тому артефакті.

Професор Jaime Awe, директор Інституту археології Белізу стверджує, що давній артефакт, який займає чільне місце у фільмі "Індіана Джонс і Королівство кришталевого черепа", випущеному в 2008 році, є дивовижно точно копією артефакту, вкраденого близько 100 років тому.

Jaime Awe є відомим професором археології і авантюристом, як справжній Індіана Джонс, якого на екрані так хвацько грає Гаррісон Форд.

Незважаючи на використання черепа подібного давньому артефакту, народ Белізу, предки яких, як стверджує доктор Awe, створили череп - не отримав жодної копійки прибутку з фільму, який зібрав у світовому прокаті майже 800 мільйонів доларів. У позові, поданому в Чикаго 5 грудня говориться, що доктор Awe діє від імені Белізу, про це повідомляє видання The Hollywood Reporter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тільки у США новий фільм про Індіану Джонса зібрав 126 млн доларів за 4 дні

The Walt Disney Company і Lucasfilm Джорджа Лукаса виступають відповідачами за даним позовом. У своїй заяві доктор Awe стверджує, що кришталевий череп був вкрадений з Белізу 88 років тому родиною мисливців за скарбами Мітчелл-Хеджес. Є ще три кришталевих черепи на Землі і вони виставлені в Британському музеї в Лондоні.

Поряд з вимогами поділитися гонорарами доктор Ейв вимагає, щоб череп був повернутий Белізу. Історія про те, як череп потрапив до рук сім'ї Мітчелл-Хеджес залишається загадкою досі. Сама Ганна Мітчелл-Хеджес кілька разів змінювала свою історію, розповідаючи про те, як їхня сім'я придбала череп.

Її остання версія була показана в 2008 році в документальному фільмі на Sci Fi Channel, де було сказано, що череп був знайдений загорнутим в ганчірку в зруйнованому вівтарі в Белізі. Жінка зберігала череп до самої своєї смерті в 2007 році.

На даний час древній артефакт знаходиться у її чоловіка Вільяма Хоманан в штаті Індіана, який продовжує отримувати прибуток від черепа, дозволяючи виставляти його на загальний огляд на різних виставках, йдеться в позовній заяві.

Зараз ви читаєте новину «Реальність й Індіана Джонс: на Disney подали до суду за вкрадений кришталевий череп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути