понеділок, 20 квітня 2020 08:20

Ракета влучила у житловий будинок

Ракета влучила  у житловий будинок
Ракетний комплекс Точка-У знаходився на Гончарівському полігоні. Фото: militaryarms

У Броварах під Києвом 20 квітня 2000-го стався вибух у житловому 9-поверховому будинку. Загинули чотири особи. Того ж дня Міністерство оборони визнало, що в будинок випадково влучила тактична ракета класу "земля-земля".

З Гончарівського полігону Чернігівської області близько 15:40 військові запустили ракету "Точка-У". Це керована протягом усього польоту одноступенева балістична ракета. Вона мала пролетіти 30 км, але пройшла 90 км і влучила в дев'ятиповерхівку по вул. Незалежності в центрі міста Бровари на Київщині. Пролунав вибух. Ракета знищила під'їзд з 2 по 9 поверх. Загинули 3 особи, ще 5 отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від вибуху на заводі загинули 2 тис. людей

Міністерство оборони України визнало, що причиною трагедії стало влучання в будинок несправної навчальної ракети класу "земля-земля". Причина несправності - вибух газогенератора системи енергоподачі ракети, котрий поламався під час польоту.

Жертвам дій військових виплатили по 2 тис. грн компенсації, сім'ям загиблих - по 5 тис. грн. Родини з 16 квартир переселяють до нового будинку на вулиці Грушевського. А зруйнований під'їзд за рік повністю відновили.

В індійському місті Бхопал на хімічному комбінаті з виробництва пестицидів 3 грудня 1984 року стався вибух. В атмоферу потрапило 30 тонн високотоксичного газу.

Зараз ви читаєте новину «Ракета влучила у житловий будинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути