Ексклюзиви
середа, 23 січня 2013 10:54

Пунічні гробниці зі скарбами знайшли в Іспанії

Пунічні гробниці зі скарбами знайшли в Іспанії
Фото: ria.ru

Дванадцять пунічних гробниць, датованих 5 і 4 століттями до н.е., виявлені археологами при розкопках в іспанському місті Кадісі, повідомляє іспанське інтернет-видання El Mundo. У похованнях були знайдені більше 300 єгипетських прикрас і амулетів.

Кадіс, заснований фінікійцями близько 1100 року до н.е., в той час носив назву Гадір. Близько 500 року до н.е. місто було завойоване Карфагеном, або як його називали римляни Пунічною державою, і став базою для військових операцій карфагенян на Іберійському півострові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли гомо сапієнс зрозуміли, звідки беруться діти?

На місці археологічних розкопок також були виявлені два фінікійські поховання, датовані приблизно 6 століттям до н.е., а також двадцять вісім поховань римського періоду, орієнтовно 1 століття до н.е. - 2 століття н.е. Крім поховань, археологами знайдені сліди оборонної стіни міста, зведені у 17 столітті.

У гробницях пунічного періоду, що ідеально збереглися до наших днів, знаходилося більше трьох сотень золотих монет, перснів, намиста та інших ювелірних прикрас, а також десятки амулетів з єгипетського фаянсу, що зображують богів Сет, Гор і Ра.

Представник уряду Кадіса Хав'єр де Торре підкреслив важливість цих відкриттів, а також повідомив, що всі знахідки будуть передані в Музей провінції Кадіс, повідомляє іспанське видання. У свою чергу, археолог Белізон Рікардо, який брав участь у розкопках, заявив, що подібних археологічних знахідок в такому гарному стані в місті Кадісі не було з 20-х років минулого століття, цитує археолога El Mundo.

Зараз ви читаєте новину «Пунічні гробниці зі скарбами знайшли в Іспанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути