Ексклюзиви
понеділок, 10 лютого 2020 13:20

Продемонстрував міцну дупу - опублікували фото арешту наступника Гітлера
6

Показали невідомі фото періоду захоплення американцями лідера нацистів Германа Герінга
Фото: welt.de
Показали невідомі фото періоду захоплення американцями лідера нацистів Германа Герінга
Показали невідомі фото періоду захоплення американцями лідера нацистів Германа Герінга
Показали невідомі фото періоду захоплення американцями лідера нацистів Германа Герінга
Показали невідомі фото періоду захоплення американцями лідера нацистів Германа Герінга

Показали раніше невідомі фотографії політичного діяча III Рейху Германа Герінга в середині травня 1945-го. Саме тоді чоловіка арештували американські військові.

На фото можна побачити, як колись друга за могутністю людина в гітлерівській Німеччині переживала її крах, пише видання Die Welt.

Герінга взяли під варту бригадний генерал Роберт Стек і його загін біля австрійського селища Рафштадт. У багажнику автомобіля виявили тисячі таблеток та ампули для ін'єкцій. Спочатку солдати не усвідомлювали, навіщо їм арештовувати німецького аптекаря. Коли стало зрозуміло, хто перед ними, розпочалися допити. Герінг, під дією наркотиків, розповідав, що Гітлер відсторонив його 2 тижні тому та засудив до страти. Ніби його арештували есесівці та мали розстріляти, але "витягли" власні солдати. Попросив дозволу переговорити із головнокомандувачем союзників, пізніше президентом США Дуайтом Ейзенхауером - "як маршал з маршалом".

Командування направило захопленого нациста до Аугсбурга, де перебувала 7-а армія США. Там влаштували допити. Герінг попросив перекладача донести до репортерів, що він давно розсварився із Гітлером. Підняв вказівний палець і вимовив: "Я прошу наголосити на цьому! Це важливо!". Сказав, що не знав про злочини нацистського режиму, не здогадувався про те, що коїться у концтаборах.

"Будь мені відомі такі гидоти, я б протестував, прийняв би рішучі заходи!" - цитував Герінга офіцер Клаус Манн. Насправді саме Герінг 31 липня 1941-го дав письмове доручення Рейхарду Гейдріху остаточно вирішити "єврейське питання". Невідомі фотографії були зроблені за кілька днів після допиту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міжнародний військовий трибунал засудив усього 12 нацистів до смертної кари

"Герінга, тепер уже у звичайній формі Вермахту без відзнак забирали в Беренкеллері в Аугсбурзі. Огрядний чоловік насилу забирався в військовий автомобіль і продемонстрував перед камерою міцну дупу", - згадував американський репортер німецького походження Ганс Валленберг.

Його вивезли в секретний табір під назвою Camp Ashcan на південному сході Люксембургу. Там він обдумував, як виправдати себе на Нюрнберзькому трибуналі. Вважав себе несправедливо звинуваченим лідером німецького народу. У Нюрнберзі він висловив цю ілюзію, заявивши, що німецький народ ставитиме йому пам'ятники - "великі в парках і маленькі в кожній вітальні". 15 жовтня 1946-го у ніч перед своєю стратою він отруївся.

У Мюнхені на тлі протестів селян продали особисті речі Адольфа Гітлера та інших лідерів нацистів. Аукціонний дім Hermann Historica розповів, що циліндр нацистського лідера обійшовся покупцю € 50 тис., хоча це була не найвища ціна, заплачена за предмет на аукціоні. Покупець заплатив € 130 тис. за посріблену копію книжки "Майн Кампф", яка колись належала нацистові Герману Герінгу.

На продаж також виставили одяг коханки Гітлера Єви Браун та інші предмети, що належали нацистським лідерам Другої світової війни, таким як Генріх Гіммлер і Рудольф Гесс.

Зараз ви читаєте новину «Продемонстрував міцну дупу - опублікували фото арешту наступника Гітлера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути