четвер, 27 вересня 2018 13:59

Портрет оголеного юнака знайшли у могилі римського вельможі

Гробницю II ст. до н.е. виявили неподалік від Неаполя в Італії . Тут був похований вельможа. У могилі добре зберігся портрет юнака у повен зріст. Він тримає чашу вина і вазу.

Гробницю пограбували, імовірно, у ХІХ ст. Тоді пошкодили фреску, яка займала всю стіну. Дослідники вважають, що фреска зображувала застілля. На бічних стінах гробниці були намальовані гості. Але зберігся тільки фрагмент над входом до гробниці.

Автор: École française de Rome
  В могилі римського вельможі знайшли портрет оголеного юнака
В могилі римського вельможі знайшли портрет оголеного юнака

Розкопки ведуть французькі археологи. Для кращого збереження зображення відокремили від стіни. Разом зі знайденими на підлозі окремими фрагментами фрески портрет передали реставраторам. Вони будуть збирати фреску по частинах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створили віртуальний тур гробницею Нефертарі

Поблизу міста був грот, в якому жила знаменита віщунка Кумська Сивілла. 343-го місто перейшло під владу римлян. Під час Другої Пунічної війни (218-201 роки до н.е.) карфагенський полководець Ганнібал захопив значну частину римських територій. Місто залишилось вірним римлянам і витримало облогу карфагенян.

Гробницю III ст. н.е. виявили археологи в Болгарії поруч ізселом Маноле поблизу міста Пловдив. Вона має розміри 7Х7 м і висоту 5 м.

Припустили, що гробниця належить володарю Фракії. Так в античні часи називали південь сучасної Болгарії. Вік гробниці підтверджується виявленим бронзовими монетами, викарбуваними у III ст. н.е.

Зараз ви читаєте новину «Портрет оголеного юнака знайшли у могилі римського вельможі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути