Ексклюзиви
субота, 14 грудня 2019 08:20

Полонених закопували живцем або переїжджали танками

Полонених закопували живцем або переїжджали танками
Японські солдати вбивали цивільних просто на вулицях. Фото: cnd.org

Війська Японії захопили китайське місто Нанкін, тодішню столицю 13 грудня 1937 року. Імператор Японії Хірохіто (1901-1989) вирішив завоювати Китай будь якою ціною. Японські солдати вбивали цивільних просто на вулицях, стріляючи в спину китайцям, які тікали від них. За шість тижнів "нанкінської різанини" вбито від 200 до 300 тис. осіб.

Періодичні інциденти між Китаєм та Японією розпочалися ще з 1931 року. Японці претендували на сировинні резерви китайців. Повномасштабна війна розпочалася 7 липня 1937 року. Японська армія вступила на територію Китаю. Протягом 6 тижнів відбувалися вбивства як цивільного населення, так і військовополонених. "Всі військові в'язні повинні бути страчені. Метод страти: розділити укладених на групи по 12 чоловік. Стріляти в кожного на ураження" - казали офіцери солдатам.

Військові обходили будинки, розстрілювали не тільки дорослих, але й дітей, старих. Використовували різні види тортур для полонених противників: закопували живцем, розчленовували, спалювали, переїжджали танками, прив'язували до дерев.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Документи про битву за Нанкін розсекретили в Китаї

7 грудня 1941 року Японія напала на США, Великобританію і Нідерланди. В цей час Китаєм уклав з ними договір про військовий союз. Вступ у війну СРСР, атомні бомбардування Хіросіми і Нагасакі прискорили остаточний розгром і поразку Японії. В середині серпня японський імператор заявив про капітуляцію Японії. 9 вересня 1945 року уряд Китаю прийняв капітуляцію від командувача японськими військами.

Державний архів Китайської народної республіки 31 серпня розмістив на своєму офіційному сайті восьму серію відеоматеріалів про китайський опір Японській імперії в 1930-1940-х роках. Історики розсекретили документи про битву за Нанкін.

Зараз ви читаєте новину «Полонених закопували живцем або переїжджали танками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути