вівторок, 28 вересня 2021 01:13

Перепоховали вояків УПА, вбитих спецслужбами
3

На Тернопільщині перепоховали трьох вояків УПА
Фото: armyinform
Панахида відбулася в церкві Архістратига Михаїла в Темногайцях Кременецького району. Поховали вояків у братській могилі в селі Великі Загайці
Поховання виявили торік. Вдалось встановити особу лише Марка Фука з села Темногайці

На Тернопільщині перепоховали трьох вояків УПА.

Панахида відбулася в церкві Архістратига Михаїла в Темногайцях Кременецького району. Поховали вояків у братській могилі в селі Великі Загайці, повідомляє Армія.Inform.

Церемонію погребіння очолив архієпископ Тернопільський і Кременецький ПЦУ Нестор.

Поховання виявили торік. Вдалось встановити особу лише Марка Фука з села Темногайці. Двох інших загиблих за результатами антропологічної експертизи ідентифікували як його родичів. Але імен встановити не вдалося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поховали дев'ять невідомих солдатів, які загинули в бою за українське місто

У похованні взяли участь почесна варта ЗСУ, клуб військово-історичної реконструкції "Повстанець", керівництво Тернопільської обласної ради, Кременецької райдержадміністрації та представники УІНП.

Захоронення повстанців у лісі було відоме, але його не доглядали. Ці люди загинули у 1944-1945 роках. Один із них відомий. Це Марко Фук. У нього лишились родичі, внуки. Діти рідного брата. Він був значимою особистістю в цій місцевості. Точна дата його смерті невідома. Він потрапив у полон, його довго катували та вбили. У нього пробитий череп.

У двох інших захороненнях лежать молоді повстанці. Вони були в хаті на хуторі, коли розпочалась облава. Чоловік, який стояв на чотах, заснув. Його вбили. Повстанці почали відстрілюватись. Один з них загинув, інші втекли. Прізвища цих повстанців невідомі. Але вони місцеві.

Зараз ви читаєте новину «Перепоховали вояків УПА, вбитих спецслужбами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути