Ексклюзиви
субота, 04 квітня 2020 10:35

Останки Гітлера викинули у річку

Біля німецького міста Магдебург офіцери КДБ спалили і викинули в річку Бідеріц останки Адольфа Гітлера, його дружини Єви Браун і сім'ї його спільника Йозефа Геббельса.

Автор: svoboda.org
  Голова КДБ Юрій Андропов 13 березня 1970 року попросив ЦК КПРС знищити останки Адольфа Гітлера
Голова КДБ Юрій Андропов 13 березня 1970 року попросив ЦК КПРС знищити останки Адольфа Гітлера

Таке розпорядження дав голова КДБ при Раді міністрів СРСР Юрій Андропов. Після нього склали план секретної операції "Архів". Її провели оперативні групи Особливого відділу КДБ 3-ї армії групи радянських військ у Німеччині.

Група "військових злочинців" була похована 21 лютого 1946 року за вказівкою начальника контррозвідки "Смерш" генерал-лейтенанта Зеленіна на території військового містечка в Магдебурзі, де тоді розташовувався відділ контррозвідки "Смерш" 3-ї ударної армії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли список нацистів, що жили в Аргентині

В акті складеному 4 квітня 1970 року вказано: "Знищення останків здійснено шляхом їх спалення на багатті на пустирі в районі міста Шенебек за 11 км від Магдебурга. Останки перегоріли. Разом з вугіллям їх стовкли на попіл. Зібрали та викинули в річку Бідеріц".

Тоді вказане військове містечко "виходячи з службової доцільності, що відповідає інтересам військ" передавали німецькій владі. В Москві вважали, що місце поховання Гітлера і може стати об'єктом поклоніння для прихильників його ідей. Тому останки Гітлера знищили.

Показали раніше невідомі фотографії політичного діяча III Рейху Германа Герінга в середині травня 1945-го. Саме тоді чоловіка арештували американські військові.

На фото можна побачити, як колись друга за могутністю людина в гітлерівській Німеччині переживала її крах

Зараз ви читаєте новину «Останки Гітлера викинули у річку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути