Ексклюзиви
вівторок, 27 листопада 2012 10:48

Останки флотилії пірата Моргана знайшли в Карибському морі
8

Археологи встановлюють координатну сітку
Фото: Фото: korabli.eu
Археологи встановили координатну сітку
Днище корабля, що затонув
Форт Сантьяго, руїни Portobelo
Форт Сан-Лоренцо

Експедиція провідних американських археологів і дайверів, яка ведеться за підтримки виробника всесвітньо шанованого рому Captain Morgan, цього року підняла з дна моря старовинні ящики, дерев'яні бочки і шпагу. Знахідки були підняті біля узбережжя Панами - там, де знаменитий капітан Генрі Морган втратив п'ять кораблів у 1671 році. Про це 14 листопада 2012 в прес-релізі повідомила компанія DIAGEO.

Як наголошується в повідомленні, що вже третій рік поспіль команда провідних американських археологів і дайверів продовжує досліджувати гирло річки Чагрес у Панамі в пошуках затонулої флотилії відомого буканьера Генрі Моргана, який прославився тим, що триста років тому вів бойові дії проти Іспанії за панування в районі Карибського моря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британець виявив у себе під диваном шахту пірата Дрейка

Відзначимо, що археологічне розслідування почалося в 2010 році, після того як у вересні біля узбережжя Панами команда дослідників виявила шість залізних гармат, які могли належати морському вовку. Влітку 2011 року археологи наткнулися на дерев'яні останки судна 17-го століття. Вчені припускають, що це був один з п'яти кораблів Моргана, які пішли на дно біля рифу Лахас в 1671 році. У їх числі був флагман "Satisfaction".

У цьому році дайверам знову посміхнулася удача. Серед уламків корабельної аварії їм вдалося відшукати низку артефактів: ящики з вантажем, дерев'яні бочки, печатки й шпагу. Найцінніші знахідки перебувають під охороною Патронату Старої Панами. Надалі, з метою встановлення автентичності, вони будуть передані англійським експертам зі старовинним зброї.

Зараз ви читаєте новину «Останки флотилії пірата Моргана знайшли в Карибському морі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути