середа, 24 лютого 2021 11:06

Опублікували раніше не відомі листи Алоїса Гітлера

Опублікували раніше не відомі листи Алоїса Гітлера
Батько фюрера Алоїс Гітлер / Getty Images

Вмираючу матір Адольфа Гітлера лікував єврейський лікар, який пізніше втік у США. Про це йдеться в новій книзі, яка побачила світ "Батько Гітлера: як син став диктатором" австрійського історика Романа Зандґрубера.

Історик стверджує, що батько Гітлера зіграв велику роль у формуванні психології сина. Про це пише Daily Star.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назву партії Націонал-соціалістів придумали австрійці

У книзі опублікований, зокрема, раніше невідомий лист Алоїса Гітлера. Батько диктатора був австрійським митником і помер 1902-го. Лист написаний майстру дорожнього будівництва Йозефу Радлеґґеру після покупки ферми в Гафельде, у Верхній Австрії. Переписку передала історику правнучка дорожника 5 років тому і тільки зараз вона стала надбанням гласності.

Адольф народився в австрійському місті Браунау-ам-Інн 1889-го в родині Алоїса і його 3-ї, значно молодшої дружини Клари Пельцль.

Із опублікованих в книзі листів видно, що мати Гітлера, яка була при смерті 1907-го, лікувалася у лікаря-єврея. Це вплинуло на погляди диктатора до євреїв. Книга також показує, що фюрер пізніше прагнув приховати, що його сім'я колись жила у помешканні, яке орендувала в євреїв в Урфаре, недалеко від міста Лінц, на березі Дунаю.

"Книга відкриває новий і більш точний погляд на батьків, які істотно вплинули на погляди молодого Адольфа. Вона вносить світло в темряву повсякденного життя сім'ї Гітлерів, де панують міфи, дивування винаходами і упередження", - так описує книгу видавець.

По книзі незабаром можуть зняти фільм про походження сім'ї німецького диктатора.

"Гітлер надавав великого значення паспортам предків і арійському походженню, бо в нього самого були великі прогалини в генеалогічному древі. До публікації нової книги про Алоїса Гітлера майже не було джерел про стосунки в їх сім'ї", - пише рецензентка Олександра Федерл-Шмід для німецької Süddeutsche Zeitung.

Є велика кількість книг і фільмів про шофера Гітлера, особистого лікаря, прессекретаря, фотографа і секретарів, а тепер є також про його батька.

Нещодавно у США на аукціоні анонімний покупець придбав сидіння для унітазу Адольфа Гітлера за $18 750.

Зараз ви читаєте новину «Опублікували раніше не відомі листи Алоїса Гітлера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути