Ексклюзиви
четвер, 21 травня 2020 03:13

Виявили залишки загубленого міста китайського імператора

Виявили залишки загубленого міста китайського імператора
У Китаї розкопали давнє місто. Фото: The Archaeology News Network

У Китаї біля річки Хуанхе археологи розкопали стародавнє поселення.

Віднайденому місту понад 5300 років, у ньому проживав Жовтий імператор на ім'я Хуан-ді, повідомляє "Урядовий портал".

У давні часи поселення вважалося найбільш густонаселеним полісом і відносилося до археологічної культури Яншао. Вона виникла на території сучасного Китаю близько 7 тис. років тому в епоху неоліту.

Місто мало строге планування. Дослідники виявили кільцеві траншеї, руїни житлових будинків і залишки міських стін. Знайшли понад 1700 гробниць, які були влаштовані в трьох блокових некрополях. Три жертовні платформи для ритуалів знайшли у житлових кварталах.

Виявили багато кераміки. Один із наборів глиняних горщиків нагадав вченим сузір'я Великої Ведмедиці. Воно вважалося символом політики в стародавньому Китаї.

Дослідники звернули увагу на фігурку одомашненого шовкопряда. Це відкриття доводить, що технологія виробництва шовку у цих місцях з'явилося тисячоліття тому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли найдавнішу зливову каналізацію

Археологи знайшли місто по філософському твору "Книга змін". У цій праці є опис могутнього міста, місце розташування якого збігається з місцем розкопок.

"Місто Хелу розташоване в гирлі, де річка Ло впадає в Хуанхе. Тому знайдені руїни можна вважати частиною стародавньої держави Хуанхе і річки Ло", - пояснив старший науковий співробітник і професор Пекінського університету Лі Бокянь.

Місто досягло свого розквіту у той час, коли державою правив Хуан-ді. Цей легендарний правитель Китаю, який є також героєм міфів, вважається засновником даосизму і предком всіх китайців.

У китайській провінції Хенань археологи виявили велику кількість гробниць і жертовних поховань. Їх датують пізнім періодом правління династії Шан. Це 1600-1046 роки до нашої ери.

Зараз ви читаєте новину «Виявили залишки загубленого міста китайського імператора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути