вівторок, 19 січня 2016 13:39

Німецький фотограф присвятив виставку Україні
4

Фото: vanishedworld.wordpress.com

"Відшукати сліди" так називається фотовиставка, що проводиться у книгарні в Бонні (Німеччина) з 16 січня.

Роботи фотографа, Едгара Хільсенрата, присвячені єврейській спадщині України, Польщі та Румунії та були зняти впродовж 2012-2015 років.

Фотограф ділиться враженнями: "Мені довподоби ідея залучення фотографії та книжок в одному приміщенні, кажучи більше - для цього є вагомі причини. На приклад, в чорних лісах Карпат бродив Баал Шем Това, засновника хасидизму - містичного руху в іудаїзмі, який згадується в книзі Мартіна Бубера "Казки хасидів".А в Бродах народився, Йозеф Рот, який написав свої перші тексти в кафе Львова - замість того, аби відвідувати лекції у Львівському університеті.

Вільгельм Райх і Манес Спербер - обидва народилися в галицьких містечках, а пізніше заснували свої власні школи психоаналізу. Пауль Целан, Роза Ауслендер і Сельма Mеєрбаум-Айзінгер писали вірші, що нині є визнаними стандарти для сучасної німецької поезії.Карл Еміль народився у Чернівцях, а опубліковані твори підписував псевдонімом Бюхнер. Бруно Шульц, галицький Кафка,здійснив революцію в польській літературі.

Іван Франко та Кобилянська були голосом українців . Лауреат Нобелівської премії з літератури в 1966 році, Самуель Джозеф Агнон, виходець з Бучача (Галичина), а в декількох кілометрах від готелю знаходиться Івано-Франківськ, батьківщина Світлана Алєксєвіч, яка отримала Нобелівську премію в 2015 році. Всі ці місця або ,принаймні, область представлені на виставці."

Зараз ви читаєте новину «Німецький фотограф присвятив виставку Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути