понеділок, 20 жовтня 2014 10:59

Невідомий Київ - 27 унікальних світлин з німецького альбому 1918 року
27

Вид на місто з протилежного берега
Річковий порт
Софіївський собор
Микільський військовий собор
Софіївська площа

Уявіть собі, що одного разу до вас завітав Док з фільму "Назад в майбутнє" і запропонував вам відвідати Київ, яким він був століття тому. Звісно, що машина часу - це все ще наукова фікція, однак подорожувати у часі можна й за допомогою світлин та артефактів минулого. До цього ще можна додати лише крапельку уяви.

Саме це ми вам сьогодні і пропонуємо зробити за допомогою унікальних світлин, зроблених німцями у березні 1918 року. Ще не зруйновані і не тронуті подіями наступних десятиліть Микільськй монастир, Успенськй собор Києво-Печерської Лаври, повністю пішохідний Поділ і гужовий транспорт замість машин - таким постає Київ 1918 року на фото. 

Нагадаємо, що 9 лютого1918 року Українська Народна Республіка уклала мирну угоду з Німеччиною, Австро-Угорщиною, Туреччиною і Болгарією. Згідно з цією угодою УНР виходила з війни, але зобов'язалася поставляти зерно і харчові ресурси до Німеччини. Тому в історіографії цей мир дуже часто називають "хлібним".

Зараз ви читаєте новину «Невідомий Київ - 27 унікальних світлин з німецького альбому 1918 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути