четвер, 05 липня 2018 10:49

"Непокаране зло зростає" - В'ятрович про меморіал Небесної сотні

"Непокаране зло зростає" - В'ятрович про меморіал Небесної сотні
Переможцем конкурсу проектів музею і меморіалу Небесної Сотні визнали роботу німецьких архітекторів Яна Кляйхуса та Йоганеса Кресснера Фото: Міністерство культури України

Голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович прокоментував заборону будівництва меморіалу героїв Небесної сотні на вул. Інститутській у Києві.

"Досі не спромоглися виконати свою роботу - зробити те, що вимагало суспільство, - покарати винних у вбивствах на Майдані. Вирішили зупинити будову меморіалу Героїв Небесної сотні. Департамент ГПУ зупиняє будівництво музею і меморіалу Революції гідності. Воістину непокаране зло зростає", - написав він у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали, як буде виглядати музей Революції Гідності

Речниця генпрокурора Лариса Сарган наголосила, що рішення про заборону будівництва ухвалив департамент Сергія Горбатюка, який не поспішає із розслідуванням.

Горбатюк уточнив, що прокурор видав заборону на зміну ландшафту до завершення слідчих експериментів – вона діятиме 2-3 місяці.

Музей Революції гідності у середу, 4 липня, отримав припис від департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури про заборону будівництва музею та меморіалу на Інститутській.

"Фактично постанова забороняє будь-які дії: від зміни об'єктів, заборони знесення малих архітектурних форм до заборони насаджень", — розповів директор музею Ігор Пошивайло.

Зараз ви читаєте новину «"Непокаране зло зростає" - В'ятрович про меморіал Небесної сотні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути