четвер, 17 березня 2016 11:00

Поблизу Рима знайшли гробницю етруської "принцеси"

Поблизу Рима знайшли гробницю етруської "принцеси"

Археологи з'ясували, що поховання належало знатній жінці. Гробниця знаходиться на території Археологічного парку у Вульчі. Це приблизно 80 км від столиці Італії.

Знахідку виявили неподалік від сучасних квиткових кас. Ніхто не очікував, що в цьому місці розташовані стародавні могили. Виявили знахідку "чорні археологи", які вночі розкопали верхнє поховання. Під ним на глибині 3 м археологи знайшли гробницю. Про це повідомляє Barbaricum.

У похоронній кімнаті були знайдені останки дівчини, яку поховали ще в VIII столітті до н.е. Вона належала до етрусків. Археологи умовно називають її "княжною" або "принцесою", але у етрусків не було таких титулів.

Гробниця зберігає в собі безліч цінних предметів, тому вчені вважають, що останки належать дівчині знатного роду. Саме тіло покійної загорнуте в дорогу тканину.

Біля неї виявлені два єгипетських амулети-скарабея із золота, срібла і слонової кості. У гробниці також знайдені фінікійське намисто з бурштину, срібні чаші, бронзову і золоту фібули (застібки для одягу), кераміку і безліч різних артефактів. На розкопки вже запросили археологів з інших країн.

Зараз ви читаєте новину «Поблизу Рима знайшли гробницю етруської "принцеси"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути