четвер, 22 квітня 2021 16:28

Знайшли великий арсенал давньої зброї

Археологи виявили великий арсенал давньої зброї в районі городища, що існувало на заході Німеччини. Знахідку розкопали після сигналу металодетектора.

Усього із землі вдалося дістати близько 150 предметів - зламаних мечів, наконечників списів, стріл, гаків для ременів, елементів кінського спорядження тощо. Також знайшли три срібні монети, бронзові прикраси та людську кістку з нижньої частини гомілки, повідомляє Live Science.

Науковці пояснили, що арсенал нагромадили в часи залізного віку. Більшість предметів датували IV ст. - I ст. до н.е., але мечі та монети виготовили у I ст. до н.е. Арсенал є найбільшим серед усіх, виявлених у тих місцях раніше.

Автор: livescience.com
  За допомогою металодетектора вдалося розкопати 150 давніх предметів
За допомогою металодетектора вдалося розкопати 150 давніх предметів

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли могилу вікінга зі зброєю

Дослідники також переконані, що таке скупчення речей було складовою якогось символічного бойового ритуалу. Воїни, які перемогли у битві, ламали й нищили зброю супротивника та скидали її докупи. Раніше свідчення таких дій знаходили в кельтів, але люди, які нагромадили зброю, не належали до них.

Також археологам не вдалося знайти слідів жодної великої битви. Тому, імовірно, зброю принесли з іншого місця.

Раніше в китайській провінції Шеньсі, на давньому кладовищі містечка Гаочжуан, виявили гарно збережені бронзові люстерка. Їх клали в поховання вельмож, як супровідні погребальні дари.

Дослідники розповіли, що кладовищу понад 2 тис. років. Там розташовані 400 гробниць, переважно епохи правління династії Західна Хань - 202 рік до н.е. - 8 рік н.е., хоча деякі на 250 років старші. Всередині гробниць знаходили велику колекцію керамічного та бронзового посуду

Зараз ви читаєте новину «Знайшли великий арсенал давньої зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути