Ексклюзиви
четвер, 21 травня 2020 08:20

Найвірніший у світі пес помер від раку

Найвірніший у світі пес помер від раку
4 жовтня 1932-го у популярній японській газеті "Асахі Шинбун" вийшла стаття: "Відданий старий пес чекає на повернення свого господаря, який помер сім років тому". Фото https://www.vickiwongandhachi.com

Японський професор кафедри сільського господарства Імператорського університету Токіо Хідесабуро Уєно помер від інфаркту 21 травня 1925-го Його пес породи акіта-іну Хатіко чекав його на залізничній станції 9 років 9 місяців і 15 днів. Цього собаку у всьому світі називають символом вірності і відданості.

Хатіко народилося в листопаді 1923 -го в японській префектурі Акіто - у відомому розпліднику цієї породи. Цуценя подарував Хідесабуро Уєно колишній учень. У щеняти було слабке здоров'я. Коли песик видужав, професор кожного дня чистив і чухав його густу шерсть, годував рисом з бульйоном, молоком з печивом. Пес обожнює свого господаря - щоранку проводжає професора на роботу і зустрічає Хідесабуро жив у передмісті Сібуї, добиравфся на роботу в Токіо. Пес чекав, доки чоловік сяде у потяг і вертався додому. О 15.00 він біг на станцію – тоді прибував потяг. За Хатіко можна було звіряти годинник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Камікадзе японці возвеличували як богів

Коли у професора на роботі стався інфаркт, Хатіко провів на станції весь вечір. Родичі господаря намагалися прихистити собаку, але Хатіко постійно втікав. Він щоночі спав на ганку будинку професора, а вранці біг на станцію. Усі сприймали його як бездомного собаку, а через великий розмір – боялися.Інші японці, які знали, що він – вірний пес професора, ставилися до нього приязно. З ним віталися всі працівники залізниці, приносили йому їжу.

Один із студентів Уєно, Хірокічі Сайто впізнав Хатіко одразу, а місцеві розповіли, що пес вже сім років приходить зустрічати свого господаря. Сайт зв'язався з місцевими журналістами. 4 жовтня 1932-го у популярній японській газеті "Асахі Шинбун" вийшла стаття: "Відданий старий пес чекає на повернення свого господаря, який помер сім років тому".

З цього моменту Хатіко став зіркою. Його стали підгодовувати не тільки співробітники вокзалу, торговці і пасажири, а й туристи, які приїжджали спеціально заради цього. Скульптор Теру Андо вилив скульптуру у бронзі і встановив перед вхідними воротами станції Сибуя. 8 березня 1935- го працівник станції помітив, що Хатіко немає на звичному місці. Тіло Хатіко знайшли на узбіччі дороги – він намагався дійти до будинку свого господаря. Йому було 11 років. В Японії оголосили день національної жалоби. Тіло Хатіко кремували і поховали поряд із могилою господаря. Розтин тіла собаки показав, що він страждав на гельмінти, мав рак і проблеми із шлунком. Зі шкури зробили опудало, яке зберігається в музеї науки в Токіо.

У битві в затоці Лейте 25 жовтня 1944 року японці вперше застосували проти американського флоту пілотів-камікадзе.

Зараз ви читаєте новину «Найвірніший у світі пес помер від раку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути