Ексклюзиви
пʼятниця, 30 серпня 2013 16:40

Нацистське золото вартістю $17 мільйонів шукатимуть на дні озера

Нацистське золото вартістю $17 мільйонів шукатимуть на дні озера
Фото: archae.ru

В кінці серпня американська компанія Global Explorations, яка належить 83 -річному Норманну Скотту , приступає до пошуку нацистського золота вартістю близько 17 мільйонів доларів. Скарб збираються шукати в глибоководному гірському озері Люнерзее в провінції Форарльберг, розташованому поблизу кордону зі Швейцарією. Про це повідомили провідні австрійські ЗМІ.

За легендою золото в злитках, діаманти, рідкісні марки та інші прикраси були вилучені есесівцями у в'язнів концентраційного табору Дахау. Під час безладного відступу фашисти заховали цінності в чотирьох армійських водонепроникних контейнерах у позначеному місці на дні озера, щоб пізніше за ними повернутися .

Наприкінці війни заарештований німецький офіцер Ваффен-СС, який був засуджений до розстрілу, розповів австрійському фізику Вільхельм Гроссу про золотий скарб. Вже після війни в 1952 році австрієць у свою чергу повідомив про таємницю американському солдатові, доктору Едварду Грегору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обміління Вісли подарувало археологам безліч знахідок

Власники земельної ділянки навколо озера Люнерзее вже дали свою згоду на проведення пошукових робіт.

Шукачі скарбів розраховують, що при спуску води на місцевій штучній греблі,  шукати золото буде легше. Крім того, в цей час року вода дуже чиста і прозора. У деяких місцях глибина озера становить понад п'ятдесят метрів. Однак Норманн Скотт і його команда не можуть розраховувати на використання важкої техніки. Для цього за місцевими законами потрібен додатковий дозвіл влади.

У разі виявлення більша частина вартості скарбу відійде адміністрації місцевої громади Ванданс. Однак це не зупиняє власників американської Global Explorations , які отримали великий досвід при пошуку в 2011 році імовріно захованих нацистами скарбів в австрійському Топліцзее .

Зараз ви читаєте новину «Нацистське золото вартістю $17 мільйонів шукатимуть на дні озера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути