Ексклюзиви
пʼятниця, 15 грудня 2017 10:56

Розпочалась акція "Україна без Кучми"

Розпочалась акція "Україна без Кучми"
На майдані почався мітинг проти президента. Фото: "Вікіпедія"

15 грудня 2000 року опозиція у Києві розпочала акцію "Україна без Кучми". Вимагали розслідування вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Мітингарі встановили на Майдані Незалежності намети. 19 грудня заснували громадський комітет "За правду!" Його ініціювали учасники "революції на граніті" Маркіян Іващишин, В'ячеслав Кириленко та Євген Золотарьов. До них приєдналися партії та рухи СПУ, "Батьківщина", Український народний рух, "Реформи і порядок", "Собор" та УНА-УНСО.

Координаторами акції "Україна без Кучми" стали член правління Української Гельсінгської Спілки Володимир Чемерис та помічник-консультант Олександра Мороза Юрій Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Георгія Ґонґадзе поховали через 16 років після смерті

20 грудня президент Леонід Кучма зустрівся з мітингувальниками. Пообіцяв забезпечити прозоре розслідування та створення тимчасової слідчої комісії у Верховній Раді. 27 грудня наметове містечко згорнули.

Журналістка Мирослава Ґонґадзе звернулася до генерального прокурора Юрія Луценко з вимогою завершити розслідування вбивства свого чоловіка Георгія Ґонґадзе. Своє відеозвернення вона опублікувала на сторінці у Facebook.

Зараз ви читаєте новину «Розпочалась акція "Україна без Кучми"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути