Ексклюзиви
субота, 17 березня 2018 04:20

На території спаленої сектанської церкви знайшли сотні порубаних і задушених тіл людей

На території спаленої сектанської церкви знайшли сотні порубаних і задушених тіл людей
Територія секти "Рух за відродження десяти заповідей Бога". Фото: Вікіпедія

17 березня 2000 року в Уганді близько тисячі членів релігійної секти "Заповіді Божі" спалили себе у своїй церкві.

"Рух за відродження десяти заповідей Бога" - секту в африканській країні Уганді організувала колишня повія Кредонія Мверінда 1989 року. Вона заявила, що є вісницею Діви Марії. Сектантами були люди, які мали життєві труднощі, пережили етнічні чистки, носії СНІДу. Жінка залучила своїми промовами кілька сотень віруючих і змусила їх віддати їй всі свої кошти напередодні швидкого кінця світу. Але коли 1 січня 2000 року він знову не трапився, Мверінда перенесла його на 17 березня. Після проголошення цієї дати повністю було розпродано майно сектантів, а що залишилися - спалили. Будинки сектантів були оголошені святилищами, а для самих членів був оголошений абсолютний піст аж до кінця світу. Була вимога про постійну молитву - хто не молиться - той не отримає спасіння і вічного життя. Юному сектанту Пітеру Ахімбесібве вдалося втекти із замкненої будівлі. Він побачив, як сектанти забивають дошками вікна будівлі громади. Через деякий час за допомогою близько 100 галонів бензину був здійснений підпал будівлі разом з членами секти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Біле Братство" провело містичний ритуал у горах Болгарії

Незабаром будівля злетіла на повітря. Близько 1000 людей згоріли живцем – це число перевищило навіть кількість смертей масового релігійного самогубства в Джонстауні. Після трагедії порушилио кримінальну справу і розпочали розслідування. Поліцейські в будинку Мверінди виявили шість тіл людей порубаних сокирою, а також 81 тіло в загальній могилі і ще 47 тіл, закопаних в саду. Встановлено, що всі жертви були задушені їх же веревичками. Сусіди бачили, як до території громади під'їжджали автобуси з людьми, проте людейз будівлі потім виходило менше, ніж приїжджало. Також близько сотні трупів було виявлено на самій території. Сама ж Кредонія втекла.

10 листопада 1993 року сектанти "Білого братства" на чолі з Мариною Цвигун (Марія Деві Христос) та Юрієм Кривоноговим (Іоанн Свамі) проголосили "кінець світу" й захопили Софійський собор у Києві, аби влаштувати масове самознищення. Міліція затримала сектантів. Сталася низка самогубств прихильників "Білого братства" в Україні та країнах СНД.

Зараз ви читаєте новину «На території спаленої сектанської церкви знайшли сотні порубаних і задушених тіл людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути