пʼятниця, 13 травня 2016 15:05

Мексиканка запропонувала замість пам'ятника Леніна власний проект

Мексиканка запропонувала замість пам'ятника Леніна власний проект

Мексиканська художниця запропонувала альтернативу зруйнованому пам'ятнику Леніна.

Фонд Ізоляція назвав переможця конкурсу в рамках проекту "Суспільна угода", що передбачає пошук альтернативи зруйнованому пам'ятнику Володимира Леніна в Києві. Ним стала мексиканська художниця Синтія Ґутьєрес . Повідомляється на сайті фонду.

Синтія Ґутьєрес, мисткиня з Гвадалахари (Мексика), запропонувала побудувати навколо постаменту сходи. На її думку, кожна людина відчує рух історичних символів від піднесення до занепаду та забуття.

"Моя робота має на меті поставити під сумнів усталені схеми, що нас оточують", – пояснює художниця. Синтія Ґутьєрес сподівається, що її проект спровокує дискусію щодо нав'язування пам'яті, системних помилок.

На початку липня її інсталяція "Населяючи тіні" постане навколо постаменту на місці пам'ятника Леніну на бульварі Шевченка в Києві під час проведення "Суспільної угоди". Також у проект увійдуть виставка, дискурсивна програма та мистецька інтервенція.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Києві презентують унікальну працю про Казимира Малевича

Нагадаємо, що у Рівному розпочалися розкопки палацу останніх володарів міста – князів Любомирських. До сьогоднішнього дня збереглися деякі тогочасні споруди: колишній костел та Свято-Воскресенський собор.

Зараз ви читаєте новину «Мексиканка запропонувала замість пам'ятника Леніна власний проект». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути