Ексклюзиви
пʼятниця, 12 липня 2013 12:40

Козаки посварилися через царську родину Романових

Козаки посварилися через царську родину Романових

17 липня у Хмельницькому громадське об'єднання "Чорноморське козаче військо" планує провести хресний хід, приурочений пам'яті царської сім'ї Романових. В ніч з 16 на 17 липня 1918 року царську родину розстріляли більшовики. Хода розпочнеться об 11 ранку від храму Георгія Побідоносця (мікрорайон Дубово) і пройшовши центральною площею міста зверне на вулицю Свободи.

"Акція пройде під гаслом "Прости нас государь", - говорить отаман війська Ігор Арсенюк. - Царська сім'я це — великомученики і такою акцією, ми хочемо звернути увагу усіх небайдужих дати їм можливість покаятися, звернути увагу на цінності сім'ї. Вбивство Романових — страшна біда, яка залишила свій слід в історії, адже то була влада великого православного царя".

Щоправда не усі в захваті від такого дійства. Зокрема отаман Хмельницького окремого козацького куреня імені Івана Нечая Сергій Скоробогатий нагадав, що саме царські особи знищили Запорізьку Січ.

"Чому ми маємо вшановувати якихось царів Романових, - каже Сергій Скоробагатий. - Завжди політика Росії відносно України йшла у руслі русифікації і Царат робив усе, щоб знищити таку державу як Україна, щоб розтягнути її землі, знищити інтелігенцію. До того ж, ще невідомо чи він Романов. Фактично рід Романових закінчувався на Павлу ІІ. А оте безхребетне створіння Миколу ІІ навіть рідний батько не поважав. Якщо Росія канонізувала його, то хай у себе і вшановують".

12 липня козаки І. Нечая скликають раду старшин. Вони подадуть заявку на проведення свого мітингу.

"Такої структури як "Чорноморське козаче військо" у нас не зареєстровано. Воно зареєстроване у Придністров'ї. Чому вони полізли до нас? Я не розумію. Придністров'я — це фактично ще одна російська республіка. Це російська п'ята колона. Не розумію чим їх зацікавив Хмельницький, - говорить Скоробагатий. - Вони збираються біля церкви Московського патріархату і за підтримки Московського патріархату. Можливо вони хочуть перевірити нас, хмельничан, як саме ми будемо реагувати".

Зараз ви читаєте новину «Козаки посварилися через царську родину Романових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути