субота, 28 квітня 2018 23:13

Корови допомогли археологам знайти скарб

Корови допомогли археологам знайти скарб
Прикраси знайшли у могилы, яку розкрили корови. Фото: "Спутник"

Золоті та бронзові прикраси виявили археологи в одному із зруйнованих поховань у Гянджа-Газахськый зоні в Азербайджані.

"Коли ми працювали там, помітили, що одна з могил зруйнована. Причиною цього могло стати як нормальний природний вплив, так і антропогенне втручання. Там, судячи з усього, не раз проходили стада тварин, тому все було змішано з землею", - розповів заступник директора з наукової частини Інституту археології та етнографії Національної академії наук Азербайджану Наджаф Мусеіблі.

У могилі фахівці виявили ювелірні прикраси та фрагменти керамічного посуду. Поховання відноситься до першої половини першого тисячоліття до нашої ери (2700-3000 років тому).

Так як поховання було зруйновано, кістки були розсипані по окрузі. Це не єдина могила, поруч знаходиться ще кілька поховань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Єгипті знайшли давнє святилище та бюст імператора

У цей період на території Азербайджану існувала Ходжали-Гедабейская культура. Прикраси належали представниці вищого стану.

До сих пір не було знайдено стільки золотих прикрас часів Ходжали-Гедабейської культури. В цілому знайшли 52 одиниці ювелірних виробів - сережки, кільце, два медальйона, намистини і підвіски у вигляді листя.

У с. Русанів Броварського р-ну Київської обл. невідомі розкопали давньоруське городище ХІІ століття. Поселення заснував князь Володимир Святославович. До цього там було фортифікаційне укріплення.

Зараз ви читаєте новину «Корови допомогли археологам знайти скарб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути